Showing 61-67 of 67 results

Вилијам Шекспир

March 24, 2020

,,Со раѓањето плаќаме за стапнувањето на големата сцена на будали” Генијалецот ќе биде обожуван и од кралската свита и од народот, неговите дела, после библијата, се најчитаните низ светот. Умешно ќе комбинира комедии, трагедии, историски и љубовни драми, ќе се …

Злосторство и казна

March 24, 2020

ПРВ ДЕЛ – Раѓање на идејата за злостор Бившиот студент на правен факултет, Раскољников, живее бедно во мало сопче кај газдарица која упорно одбегнува да ја сретне, симнувајќи се по скалите и поминувајќи покрај нејзината соба. Дали поради јунската горештина …

“Успехот е она што ни ја враќа самодовербата и нè прави среќни и задоволни”

April 17, 2019

Моментите на среќа и радост се особено драгоцени тогаш кога ќе се остварат во рамките на едно прекрасно опкружување, а среќата се мултиплицира тогаш кога е поделена и споделена. Учениците од СУГС-“Раде Јовчевски- Корчагин” се секогаш исполнителни и успешни кога …

“Моето образование”

February 12, 2019

Нашата ученичка Јана Глигороска од I-6 клас е наградена на конкурсот за средношколски творби на Фондацијата “Отворено општество- Македонија, на тема: “Моето образование”. Особена чест и задоволство ни претставува да ви соопштиме дека нашата ученичка Јана Глигороска од прва година …

„Ноќ посветена на Шекспир“

January 24, 2019

Проследете ги фотографиите од „Ноќ посветена на Шекспир“ како заврчна манифестација од проектот Шекспир живее подржан и организиран од Британскиот совет (British Council)

литературната средба со Раде Силјан

January 24, 2019

Оваа литературна средба се одвивашеш во училишната библиотека каде Раде Силјан донираше книги за училиштето и потпишуваше негови стихозбирки за учениците