Showing 1-10 of 71 results

Проект – Пацио 2.0

November 13, 2022

Од 18.09.2022 започнаа подготовките за проектот Пацио 2.0 со цел да се оживее изгледот на Пацио. Почетокот на овој проект започна со бојадисување на старите клупи на кои беа насликани најразлични креативни и уникатни дизајни. Иако овој процес сè уште …

📢 Корчагинската Алумни програма е официјално отворена!

November 8, 2022

Драги Корчагинци, најпрво сакаме да ви се заблагодариме за огромниот интерес и поддршка во нашиот нов Алумни проект. Кариерниот центар на СУГС „Раде Јовчевски – Корчагин“ ве повикува на голема дружба и повторно неформално обединување со сите ваши соученици и …

Активности 2022-2023

October 19, 2022

Како и секоја година, во рамките на СУГС Раде Јовчевски Корчагин сè уште е организиран Кариерен Центар предвоен од професорот Ацо – Бизнис, во кој оваа година учествуваат ученици од трета и четврта година. Кариерен Центар 2022/2023 започна со многу …

Светот на Хари Потер

April 17, 2022

Во слоп на промоцијата во книжарницата „Литература.мк суперстор“ во „Скопје сити мол“ се одржа ден посветен на Хари Потер.На настанот Јана Глигороска освои Гран При на литературениот конкурс „Светот на Хари Потер“, пид менторство на проф. М-р. Марина Пешовска.Со овој …

Бизнис идеи

March 23, 2022

На 23-ти март се одржа финале за најдобро остварен бизнис план. Од 8-те претставници на секој клас најдобрите 4 се натпреваруваа за главната награда од 12.000 денари. Натпреварот започна во 10 часот во Свечената сала на училиштето. Секоја група имаше …

Корчагинци дел од проектот за развој на образование за социјалното претприемништво

March 18, 2022

Учениците од втора и трета година кои се дел од проектот SEED Ерасмус, заедно со професорките Татјана Голчева, Марина Пешевска и Лидија Стојчева, успеаа да основаат своја ученичка компанија со доделен минимален буџет од организаторите и да развијат прекрасна идеја …

Учество на наставници на обуката Најдобри практики во образованието во Финска и Естонија

December 30, 2021

Образовниот систем е темел на секое современо општество, па така и на нашето. СУГС Гимназија ,,Раде Јовчевски Корчагин,, како едно од училиштата во Македонија со најдобар рејтинг во оваа сфера, се одликува со континуиран професионален развој на наставниот кадар. Со …

K1 Еразмус

October 12, 2021

K1 Еразмус Потребата за знаење и професионално усовршување е водечка сила на секој професор кој предава во СУГС Гимназија “Р. Ј. Корчагин”. Тимот професори од нашата гимназија кои се дел од К1 Еразмус-проектот се наши лидери во Португалија и достојно …