Драги мои,
   Ви предлагам два филма со исклучителна философска и уметничка вредност.
 
1. The Seventh Seal (Sedmiot pechat) na Ingmar Brgman 
2. The Sacrifice (Zrtva) na Andrej Tarkovski.
 
Срдечно,
Драгица
Драги ученици,
  Ви го предлагам учебникот по етика на проф. д-р Дејан Донев. Посветете посебно внимание на делот во кој се изложуваат проблемите на биоетиката. Во време на пандемија, биоетиката, здравстената етика и социјалната етика се особено значајни.
 Срдечно ве поздравувам,
Драгица
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Превземи [18.80 MB]

Драги ученици кои следите часови по етика,
    Ви ја испраќам книгата „Етичари“ на проф. Кирил Темков, посветена на најзначајните философи на моралот во историјата на човештвото. Ви посакувам да уживате читајќи ја!
    Во времето на пандемијата, етичката теорија ја актуализира својата дејствителна моќ. Моралниот закон во вас нека биде во хармонија со ѕвезденото небо над нас!
Срдечно,
Драгица Солунчева
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Превземи [7.65 MB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Превземи [7.65 MB]