Новости

Упис 2019/20

Школото може да се посети секој работен ден од 09:00 до 17:00 часот!

“Успехот е она што ни ја враќа самодовербата и нè прави среќни и задоволни”

Моментите на среќа и радост се особено драгоцени тогаш кога ќе се остварат во рамките на едно прекрасно опкружување, а среќата се мултиплицира тогаш кога е поделена и споделена. Учениците од СУГС-“Раде Јовчевски- Корчагин” се секогаш исполнителни и успешни кога станува збор за натпреварите. Во сите натпревари во кои учествуваат постигнуваат голем успех, се искачуваат …

“Моето образование”

Нашата ученичка Јана Глигороска од I-6 клас е наградена на конкурсот за средношколски творби на Фондацијата “Отворено општество- Македонија, на тема: “Моето образование”. Особена чест и задоволство ни претставува да ви соопштиме дека нашата ученичка Јана Глигороска од прва година во нашето училиште е наградена за средношколска творба на конкурсот на Фондацијата “Отворено општество” на …

„Ноќ посветена на Шекспир“

Проследете ги фотографиите од „Ноќ посветена на Шекспир“ како заврчна манифестација од проектот Шекспир живее подржан и организиран од Британскиот совет (British Council)

литературната средба со Раде Силјан

Оваа литературна средба се одвивашеш во училишната библиотека каде Раде Силјан донираше книги за училиштето и потпишуваше негови стихозбирки за учениците