До платформата може да се пристапи преку интернет пребарувач (mojglas.mk) или да ја преземат мобилната апликација од PlayStore (за корисници на Android оперативен систем) или од AppStore (за корисници на iOS оперативен систем). Апликацијата може да се најде под називот MojGlas (споено). 

Видео обука:

Напомена: Корисничките сметки и лозинките ќе ви ги испратам на email адреса, но откако ќе се најавите, веднаш заменете ја првичната лозинка со некоја по ваша желба. Опцијата за промена на лозинка се наоѓа во корисничкиот профил.