СУГС Раде Јовчевски Корчагин

Биди бренд , биди Корчагин

 

Синоним за успех

Гимназија со високи достигнувања на многубројни натпревари на светско ниво.

 

Забава

Многубројни настани, како претстави, работилници, свирки, предавања од познати личности.

Најнови случувања

Пријава за уписи

Упис 2019/20

Школото може да се посети секој работен ден од 09:00 до 17:00 часот!

“Успехот е она што ни ја враќа самодовербата и нè прави среќни и задоволни”

Моментите на среќа и радост се особено драгоцени тогаш кога ќе се остварат во рамките[…]

Предности да се биде корчагинец

 


Посветени професори
и кадар

Учиме како да научиме

Барање максимум од ученикот

Малку и за нас!

Години искуство

Квалитетниот кадар и традиционалната стручност комбинирани со модерната подготовка на наставата се само дел од мисијата за квалитетно образование кое ќе го добиете во нашето училиште.

 
ВИЗИЈА

Нашата визија е секогаш да се наоѓаме на врвот од образованието во Македонија и пошироко, притоа секогаш да сме во чекор со светските наставни случувања.

 
ГАРАНЦИЈА

Гимназија која гарантира позитивна клима, успех за секој ученик, која исто така соработува со успешни организации.

 
КРАЈНИ ПРОДУКТИ

Само неколку од карактеристиките на кои се потенцира во нашето училиште:

 – креативност;

– аналитичност;

– солидна основа за понатамошна надградба;

Но, како најбитно од се… вистинскиот избор за тебе.

 

 

Математика

Повеќе

 

Физика

Повеќе

 

Информатика

Повеќе

 

Биологија

Повеќе

 

Хемија

Повеќе

 

Историја

Повеќе

 

Кариерен Центар

Повеќе

 

Филозофија

Повеќе

 

Училишна заедница

Повеќе

 

Англиски јазик

Повеќе

 

Бизнис и Претприемништво

Повеќе

 

Географија

Повеќе

 

Германски јазик

Повеќе

 

Ликовна Уметност

Повеќе

 

Музичка Уметност

Повеќе

 

Латински јазик

Повеќе

 

Социологија

Повеќе

 

Спорт

Повеќе

 

Македонски јазик

Повеќе

 

Француски јазик

Повеќе

 

Драмска Секција

Повеќе